Panasonicilta uusi, edullisempi soitin

Panasonic on julkistanut Japanissa uuden Ultra HD Blu-ray -soittimen mallinumerolla DMP-UB90.

Uusi soitin on suositushinnaltaan lähes puolet halvempi kuin aiemmin tänä vuonna esitelty DMP-UB900. Japanissa soittimien suositushinnat ovat 130 000 jeniä (~1146 euroa) ja 70 000 jeniä (~617 euroa). Suomessa UB90:n hinta saattaisi näin jäädä alle 500 euroon.

Edullisempi hinta ei tietenkään tule ilmaiseksi. Kurkkaus soittimien taakse paljastaa heti merkittäviä eroja:

Yllä UB900, alla uusi UB90.

UB900:n kattavista ääniannoista jäljellä on enää optinen TOSLINK. Kustannusten karsimisen nimissä roskiin ovat lentäneet koaksiaalianto sekä kaikki analogiset ääniannot. Saman kohtalon ovat kokeneet USB3.0-liitäntä ja WiFi. Lisäksi virtalähde on korvattu astetta köykäisemmällä, kertoo japanilainen AV Watch -sivusto.

Panasonicin japanilainen UB90-tuotesivu mainitsee mielenkiintoisia ominaisuuksia, joista ehkäpä tervetullein on mahdollisuus vaikuttaa tekstityksen kirkkauteen. Vitivalkoisena hehkuvat tekstitykset tuppaavat aiheuttamaan ongelmia LED-televisioille HDR-kuvaa toistettaessa, joten tekstien kirkkauden säädölle on tilausta.

UB900-mallin saatavuus on ollut alusta saakka varsin nihkeää, koska sitä valmistetaan vain 800 kappaletta kuukaudessa. Panasonicin ilmoituksen mukaan uutta UB90-mallia tehdään 3 000 kappaletta kuukaudessa.

DMP-UB90:n saapumisesta Suomen kauppoihin ei ole vielä tietoa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.