CES 2017: Sonyn 4K OLED TV

Sony julkisti ensimmäisen 4K OLED-televisionsa CES-messuilla.

Bravia A1 tulee myyntiin 55-, 65- ja 77-tuumaisena tänä keväänä. Sony ei vahvistanut mallien hintoja, saatika ennen messuja liikkuneita huhuja 1999 ja 2999 dollarin hintaluokista 55- ja 65-tuumaisille malleille.

A1 perustuu samaan LG:n OLED-paneeliin kuin Panasonicin messuilla julkistettu OLED TV sekä LG:n vuoden 2017 OLED-mallisto, joten odotettavissa on n. 800 nitin kirkkaus. Panasonicin OLEDista poiketen Bravia A1 tukee Dolby Vision HDR:ää HDR 10 -formaatin ohella.

Television käyttöjärjestelmä on Android ja siinä on sisäänrakennettu Google Cast (eli Chromecast). Joitain kuukausia sitten esitellystä ZD9-televisiosta tutut kuvanparannusominaisuudet kuten X1 Extreme -prosessori ja X-Reality PRO -skaalain mälläävät pikseleitä myös Bravia A1:ssä.

A1:n äänentoisto on ratkaistu varsin omalaatuisella ja kulmakarvoja kohottavalla tavalla: itse ruutu toimii kaiuttimena. Sony käyttää siitä nimeä Acoustic Surface, ja nähtäväksi jää vaikuttaako se kuvanlaatuun äänenvoimakkuuden kasvaessa.

Sony esitteli messuilla myös ensimmäisen kuluttajille suunnatun Ultra HD Blu-ray -soittimensa. X800 ilmestyy keväällä n. 500 euron hintaluokassa, mutta ei kumma kyllä tue Dolby Visionia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.