Uutiset

Chromecast Ultra: 4K, HDR10 ja Dolby Vision

Google julkisti tänään seuraajan ilmeisen suositulle Chromecast-striimauslisälaitteelleen.

Chromecast kytketään television HDMI-liitäntään. Lisälaitteen avulla käyttäjä voi striimata sisältöä kännykästä, tabletista ja tietokoneelta langattomasti Chromecastin kautta televisioon. Striimaus onnistuu mm. YouTubesta ja Netflixistä.

Chromecastin uusi versio, nimeltään Chromecast Ultra, tukee 4K Ultra HD -resoluutiota sekä HDR10- ja Dolby Vision -formaatteja. Television täytyy myös tukea samoja ominaisuuksia; toisin sanoen, Chromecast ei tuo Dolby Vision -tukea televisioon, jossa sellaista ei alunperin ole.

Ultra-versiossa on lisäksi ethernet-liitäntä. Siitä on iloa, kun WiFi-yhteyden nopeus ei riitä esim. 4K-kuvan sulavaan siirtoon.

Chromecast Ultra tulee jenkkilässä myyntiin marraskuussa 69 dollarin hintaan. Kristallipalloni arvaa hinnaksi Suomessa jotain 80 ja 100 euron väliltä.

Päivitys: Kristallipallo oli vähän sumuinen. Googlen kaupassa Ultran hinnaksi ilmoitetaan 79 euroa.

Lisää kommentti

Kommentoi klikkaamalla tästä

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sivuston yhteistyökumppanit

SpectraCal_Logo
CalMAN_Logo

Sivuston ylläpitäjästä

Olen kirjoittanut peleistä, elokuvista, musiikista ja viihde-elektroniikasta vuodesta 1986 lähtien. Olin mm. MikroBitti-lehden vakituinen avustaja vuosina 1986-1999 ja suomenkielisten PlayStation-sivustojen ylläpitäjä 2002-2010. Käsikirjoitin TiLt-peliohjelmaa ensimmäiset neljä tuotantokautta ja löysin Jaana Pelkosen sen juontajaksi.

Seuraa somessa

Uutisia, kuulumisia ja muuta somepöhinää sivuston Twitter-tilillä:

Arkistot