Uutiset

Chromecast Ultra: 4K, HDR10 ja Dolby Vision

Google julkisti tänään seuraajan ilmeisen suositulle Chromecast-striimauslisälaitteelleen.

Chromecast kytketään television HDMI-liitäntään. Lisälaitteen avulla käyttäjä voi striimata sisältöä kännykästä, tabletista ja tietokoneelta langattomasti Chromecastin kautta televisioon. Striimaus onnistuu mm. YouTubesta ja Netflixistä.

Chromecastin uusi versio, nimeltään Chromecast Ultra, tukee 4K Ultra HD -resoluutiota sekä HDR10- ja Dolby Vision -formaatteja. Television täytyy myös tukea samoja ominaisuuksia; toisin sanoen, Chromecast ei tuo Dolby Vision -tukea televisioon, jossa sellaista ei alunperin ole.

Ultra-versiossa on lisäksi ethernet-liitäntä. Siitä on iloa, kun WiFi-yhteyden nopeus ei riitä esim. 4K-kuvan sulavaan siirtoon.

Chromecast Ultra tulee jenkkilässä myyntiin marraskuussa 69 dollarin hintaan. Kristallipalloni arvaa hinnaksi Suomessa jotain 80 ja 100 euron väliltä.

Päivitys: Kristallipallo oli vähän sumuinen. Googlen kaupassa Ultran hinnaksi ilmoitetaan 79 euroa.

Sivuston yhteistyökumppanit

SpectraCal_Logo
CalMAN_Logo

Sivuston ylläpitäjästä

Olen kirjoittanut peleistä, elokuvista, musiikista ja viihde-elektroniikasta vuodesta 1986 lähtien. Olin mm. MikroBitti-lehden vakituinen avustaja vuosina 1986-1999 ja suomenkielisten PlayStation-sivustojen ylläpitäjä 2002-2010. Käsikirjoitin TiLt-peliohjelmaa ensimmäiset neljä tuotantokautta ja löysin Jaana Pelkosen sen juontajaksi.

Seuraa somessa

Uutisia, kuulumisia ja muuta somepöhinää sivuston Twitter-tilillä:

Arkistot