IFA 2016: Panasonic

IFA 2016 -messut käynnistyivät tänään Berliinissä.

Panasonicilla oli kertoa tilaisuudessaan pari mielenkiintoista uutista. Ensiksikin, aiemmin tällä sivustolla mainittu Ultra HD Blu-ray -soitin DMP-UB90 julkaistaan Euroopassa loka-marraskuun tienoilla mallinumerolla DMP-UB700. Hinnaksi Panasonic ilmoitti 550 euroa, mikä kääntynee Suomessa 599 euroksi, arvaan. Eroa viime talvena julkaistuun UB900-malliin on analogiäänilähtöjen ja THX-sertifikaatin puuttuminen. Lisäksi kuvankäsittelyprosessori on vaihtunut pykälää edullisempaan versioon.

Toinen maininnan arvoinen uutinen koskee OLEDia. Panasonic työstää parastaikaa seuraavan sukupolven (valmistajan ilmaisu) OLED-televisiota, jonka pitäisi ratkaista yksi OLED-teknologiaa vaivanneista ongelmista: kuvan tummimpien sävyjen katoamisen. Valmistaja esitteli messuilla television prototyyppiä, jonka tuottama kuva näyttää ainakin verkkoon levinneissä kuvissa vallan mainiolta.

Ja olihan Pansulla muutakin kerrottavaa: HC-X1 on tuumaisella kennolla varustettu 4K-videokamera, joka pystyy tallentamaan jopa 60 kuvaa sekunnissa UHD-tarkkuudella. Videokameran kiinteän 24-millisen Leica Dicomar -linssin oheen on ympätty optinen 20-kertainen zoomi. HC-X1 tulee myyntiin joulukuussa. Eurohintaa voi päätellä 3 200 dollarin jenkkihinnan pohjalta.

[Päivitys 1.9.] Arvaus UB700:n hinnasta meni näemmä pieleen: virallisen lehdistötiedotteen mukaan ohjehinta Suomessa on 649 euroa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.