Uutiset

Xiaomin mediatoistin kaikilla herkuilla

Kiinalainen Xiaomi tunnetaan ehkä parhaiten ominaisuuksiinsa nähden varsin edullisiksi hinnoitelluista kännyköistään, joita on voinut tilata nettikaupoista Suomeenkin.

Xiaomi julkaisee piakkoin jenkkimarkkinoille tarkoitetun Mi Box -mediatoistimen, joka on ainakin paperispeksien perusteella vallan kiinnostava:

  • Koko: 101 x 101 x 19,5 mm
  • 4K Ultra HD @ 60 fps
  • 2 gigatavua käyttömuistia + 8 gigatavua tallennusmuistia
  • Käyttöjärjestelmä: Android TV 6.0
  • Video: VP9 Profile-2 (4K/60p), HEVC (4K/60p/10bit), AVC (4K/30p), MVC (HD/60p)
  • HDR-tuki: HDR 10, HLG (softapäivityksellä)

mi-box-headshot

Mi Box lienee markkinoiden ensimmäisiä VP9 Profile-2 -tuella varustettuja laitteita, ja osaa sen ansiosta toistaa YouTuben HDR-videoita. Tuon lisäksi Xiaomi lupailee purkkinsa tukevan HLG:tä, eli BBC:n ja japanilaisen NHK:n yhdessä kehittämää HDR-formaattia, jolla on varsin hyvät mahdollisuudet yleistyä satelliitti- ja kaapeli-tv-lähetyksissä.

Mediatoistimen hinnasta ei ole vielä tietoa. Yhtälailla mysteerejä tällä hetkellä ovat Netflix 4K:n tuki sekä mediatoistimen rantautuminen Euroopan markkinoille.

Sivuston yhteistyökumppanit

SpectraCal_Logo
CalMAN_Logo

Sivuston ylläpitäjästä

Olen kirjoittanut peleistä, elokuvista, musiikista ja viihde-elektroniikasta vuodesta 1986 lähtien. Olin mm. MikroBitti-lehden vakituinen avustaja vuosina 1986-1999 ja suomenkielisten PlayStation-sivustojen ylläpitäjä 2002-2010. Käsikirjoitin TiLt-peliohjelmaa ensimmäiset neljä tuotantokautta ja löysin Jaana Pelkosen sen juontajaksi.

Seuraa somessa

Uutisia, kuulumisia ja muuta somepöhinää sivuston Twitter-tilillä:

Arkistot