Nvidia SHIELD saa HDR-tuen

Vuosipäiväänsä lähestyvä SHIELD Android TV -konsoli osaa kohtapuoliin uusia temppuja, kun Nvidia julkaisee sille päivityksen versionumerolla 3.2.

Ehkäpä merkittävin päivityksen muassaan tuoma ominaisuus on HDR-tuki Netflixille ja Nvidian omalle Gamestream-ominaisuudelle, jonka avulla pelaajat voivat striimata PC-pelinsä verkon kautta SHIELD-konsolilla pelattavaksi.

SHIELD osaa päivityksen jälkeen toistaa Netflixin HDR 10 -formaatissa olevaa sisältöä. Dolby Vision -formaattia konsoli ei tule tukemaan, koska se vaatisi rautapäivityksen. Versio 3.2 mahdollistaa myös Netflix-sisällön etsimisen äänikomennoilla.

Päivitetty konsoli osaa myös hakea sisältöä YouTubesta äänikomennoilla, ja toistaa 60 ruudun kuvanopeudella olevaa YouTuben 4K-sisältöä.

GAMESTREAM-HDR-harmaa

Gamestream HDR vaatii toimiakseen HDR-yhteensopivan PC-pelin, Pascal-arkkitehtuuriin perustuvan näytönohjaimen (GTX 1070 ja GTX 1080), SHIELD-konsolin ja HDR-yhteensopivan television. Nvidian mukaan ainakin seuraavat pelit tukevat HDR:ää:

  • Obduction
  • The Witness
  • Lawbreakers
  • Rise of the Tomb Raider
  • Paragon
  • The Talos Principle
  • Shadow Warrior 2

Käytännössä temppu toimii niin, että Pascal-näytönohjaimella varustettu PC enkoodaa pelikuvan lennossa 10-bittiseksi HDR-videoksi, ja lähettää sen verkon kautta SHIELD-konsolille, joka purkaa enkoodatun kuvan ja välittää sen HDMI:n kautta HDR-televisiolle.

SHIELD-päivitys 3.2 tulee ladattavaksi ”tänä kesänä”, kertoo Nvidia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.