Xbox One S: UHD Blu-ray vai ei? (päivitetty)

Xbox One S -pelikonsolin julkistusvideo jättää raivostuttavasti vastaamatta kysymykseen, ”Onko konsolissa UHD Blu-ray -asema vai ei?”

Videossa vilahtaa teksti ”4K Ultra HD Video and Blu-ray”, minkä lukemattomat ulkomaiset uutissivustot ovat jo ehtineet tulkita tarkoittavan sitä, että pelikonsoli osaa toistaa UHD Blu-ray -levyjä.

Mutta Microsoftin valitsema sanamuoto voi tarkoittaa myös sitä, että Xbox One S osaa toistaa 4K Ultra HD -videon lisäksi tavallisia Blu-ray -levyjä.

Videossa näytetään virkkeen jälkeen lyhyt pätkä House of Cards -sarjaa. Kuvan alareunan teksti huomauttaa, että katseluun vaaditaan Netflix-tili. Tuosta voi päätellä, että pelikonsolilla voi katsoa Netflixin 4K-sisältöä. Video ei kuitenkaan mainitse UHD Blu-ray -formaattia laisinkaan.

Tämänhetkisen tiedon perusteella en uskaltaisi mennä väittämään, että Xbox One S osaa toistaa UHD Blu-ray -formaattia.


Päivitys: julkistusvideon kuvauksessa sanotaan suoraan näin:

”Stream 4K video on Netflix and Amazon Video, and watch UHD Blu-ray™ movies in stunning 4K Ultra HD.”

Tuo ei enää jätä tulkkaamisen varaa. Elokuussa kauppoihin saapuva (ainakin Yhdysvalloissa) Xbox One S osaa siis toistaa UHD Blu-ray -levyjä. Konsolin dollarihinnaksi ilmoitettiin $299, joten se on ainakin näillä näkymin ilmestyessään markkinoiden edullisin UHD Blu-ray -soitin.

Tämän julkistuksen jälkeen uuden PlayStation 4:n on jotakuinkin pakko toistaa UHD Blu-ray -levyjä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.