CES 2018: päivää ennen

CES-messut eivät ole vielä edes alkaneet, mutta useat valmistajat ovat jo ehtineet esitellä uutuuksiaan Las Vegasissa.

Kuten eilisessä uutiskoosteessa uumoiltiin, julkisti Samsung MicroLED-tekniikkaan perustuvan ”The Wall” -television. Sillä on kokoa messevät 146 tuumaa, eli 370 senttimetriä, kulmasta kulmaan. Televisio on modulaarinen, joten sen voi sovittaa monenmoisiin tiloihin modulien määrää muuttamalla. MicroLED-nimen mukaisesti TV:n kuvapisteet ovat pikkuruisia RGB LEDejä, jotka eivät tarvitse taustavaloa tai värisuodinta. Näin televisio saavuttaa jopa 2000 nitin kirkkauden. Samsung ei tilaisuudessaan puhunut mitään TV:n hinnasta tai saatavuudesta.

Samsung esitteli myös QLED-pohjaisen, 85-tuumaisen 8K-television, joka käyttää keinoälyä pienempiresoluutioisten kuvasignaalien skaalaamisessa 8K-tarkkuuteen. Näytön FALD-taustavalaistus koostuu valmistajan väittämän mukaan yli kymmenestä tuhannesta erikseen himmennettävästä alueesta. Ruudun kirkkaudeksi vihjattiin 4000 nittiä. TV tulee myyntiin tänä vuonna, mutta hinnasta ei tietenkään hiiskuttu vielä mitään. Samsung julkaisee tänä vuonna myös uusia 4K UHD -tarkkuuden QLED-televisioita, joista ainakin yhdessä on FALD-taustavalaistus reunaledien sijaan.

Kiinalainen Hisense lyö kapuloita kaikkien rattaisiin uutuusmallillaan H10E. 75-tuumaisessa 4K Ultra HD -tarkkuuden TV:ssä on 120 hertsin paneeli, 1056-alueinen taustavalaistus, Dolby Vision -tuki ja väritoistossa avittaa Nanosys-yhtiön kehittämä quantom dot -kuorrutus. Hisensen mukaan televisio kykenee 2000 nitin kirkkauteen. Toinen uusi malli, H9E Plus, kattaa jopa 90 prosenttia Rec.2020-väriavaruudesta, väittää valmistaja. Toivottavasti nämä mielenkiintoiset televisiot tulevat myyntiin myös Suomessa.

Hisense H10E

Pelaavalle kansanosalle jännittävin tuotejulkistus oli Nvidian ”BFGD”, eli Big Format Gaming Display -konsepti. BFGD on käytännössä 65-tuumainen näyttö 4K-tarkkuudella, 120 hertsin paneelilla, HDR-tuella, 1000 nitin kirkkaudella ja sisäänrakennetulla Nvidia Shield -konsolilla. Näyttö tukee myös Nvidian G-Sync-toimintoa sulavan ruudunpäivityksen takaamiseksi. Ensimmäiset BFGD:t ilmestyvät kesällä, valmistajinaan Acer, Asus ja HP. Näyttöjen hinnoittelu selviää lähempänä julkaisupäivää.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.