CES 2017: Ei OLED vaan QLED

Samsung esitteli CES-messuilla uudet QLED-televisionsa, jotka lupailevat jälleen kerran merkittävää kuvanlaadullista edistysaskelta.

Sony ja Panasonic esittelivät messuilla ylpeänä LG:n paneeleja käyttäviä OLED-televisioitaan. Samsungille OLED-paneelien ostaminen LG:ltä on liian katkera kalkki nieltäväksi, joten se laittoi paukut kvanttipisteillä höystetyn LCD-paneeliteknologian jatkokehittämiseen. Työn tuloksena syntyi QLED, jota Samsung ylistää OLEDia paremmaksi. Messuilla tallustavien toimittajien alustavien kommenttien mukaan Samsungin puheille voi olla perusteita.

QLED-mallisto käsittää mallit Q7, Q8 ja Q9. Lippulaivamalli Q9 on suoralla paneelilla ja tulee saataville 65- ja 88-tuumaisena. Käyrällä paneelilla varustettua Q8:aa saa 55-, 65- ja 75-tuumaisena. Q7:stä ei tähän hätään löydy muuta tietoa kuin mallinumero.

QLED-teknologian tekee huomionarvoiseksi parikin seikkaa. Ensiksi, paneelin katselukulma on perinteistä LCD:tä reippaasti leveämpi, kiitos uudenlaisen pikselirakenteen. Toiseksi, QLED-televisioiden väitetään pystyvän toistamaan koko DCI-P3-väriavaruus aina kaikkein kirkkaimpiin sävyihin saakka väritoiston kärsimättä. Kyseessä on merkittävä saavutus, sillä OLED- ja LCD-televisiot eivät ole perinteisesti moiseen kyenneet. Vielä merkittävämmäksi saavutuksen tekee se, että QLED-malliston televisioille luvataan samaan aikaan 1500-2000 nitin valotehoa sekä entistä mustempaa pohjamustaa.

QLED-televisioissa käytetään uudenlaista No-gap -seinäkiinnitysmekanismia, jonka avulla seinän ja television väliin jää hyvin kapea rako. QLED-televisioiden hinnoista tai saatavuudesta ei ole vielä tietoa.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.