Uutiset

Uusi, tehokkaampi PlayStation 4 tukee 4K Ultra HD:ta

Sony on tänään vahvistanut julkaisevansa tehokkaamman PlayStation 4:n.

Maailmalla on jo pitkään liikkunut huhuja ”Neo”-työnimellä kehitettävästä PlayStation 4:stä, joka sisältäisi tehokkaamman keskusprosessorin ja näytönohjaimen. Lisätehoa tarvitaan 4K Ultra HD -tarkkuutta varten, väittivät huhut.

Sony Interactive Entertainmentin CEO Andrew House vahvisti tänään Financial Times -lehdelle huhujen pitävän paikkansa, joskaan uuden version nimelle ei saatu vahvistusta. Housen mukaan uusi PS4 tukee 4K Ultra HD:ta, ja lisätehosta on hyötyä myös PlayStation VR -sovelluksissa.

PS4:n uusi versio ei tule syrjäyttämään alkuperäistä PS4:ää, vaan molempia tullaan myymään rinnakkain. Tehokkaampi PS4 tulee olemaan jonkin verran alkuperäistä versiota kalliimpi, mutta sen tarkemmin House ei hintaa kommentoinut.

Huhujen mukaan PS4:n uusi versio olisi n. 50 dollaria perus-PS4:ää kalliimpi.

Jatkossa julkaistavat PS4-pelit tulevat toimimaan alkuperäisessä PS4:ssä, ja Sony odottaa suurimman osan, mahdollisesti kaikkien, tukevan myös PS4:n tehokkaampaa versiota.

Sony ei aio julkistaa uutta PS4:ää E3-messuilla. House ei kommentoinut uuden version mahdollista julkaisupäivää muuten kuin toteamalla, että julkistus tapahtuu jahka Sony voi esitellä uuden konsolin kykyjä kattavasti.

Itse odotan tehokkaamman PS4:n tukevan HDR:ää ja toistavan Ultra HD Blu-ray -elokuvia. Sonyn kannalta olisi myös fiksua sisällyttää konsoliin tuki huhtikuussa avatulle ULTRA-leffakaupalleen, josta kuluttajat voivat ostaa 4K Ultra HD -elokuvia ja katsoa niitä verkon kautta.

Sivuston yhteistyökumppanit

SpectraCal_Logo
CalMAN_Logo

Sivuston ylläpitäjästä

Olen kirjoittanut peleistä, elokuvista, musiikista ja viihde-elektroniikasta vuodesta 1986 lähtien. Olin mm. MikroBitti-lehden vakituinen avustaja vuosina 1986-1999 ja suomenkielisten PlayStation-sivustojen ylläpitäjä 2002-2010. Käsikirjoitin TiLt-peliohjelmaa ensimmäiset neljä tuotantokautta ja löysin Jaana Pelkosen sen juontajaksi.

Seuraa somessa

Uutisia, kuulumisia ja muuta somepöhinää sivuston Twitter-tilillä:

Arkistot