Universalin ekat UHD-kiekot (päivitetty)

Päivitys 22.4.: Universal Sony Pictures Nordic, eli molempien studioiden tuotteita pohjoismaissa edustava jakelija, lähetti tänään Universalin ensimmäisistä UHD Blu-ray -julkaisuista kertovan lehdistötiedotteen. Pohjoismaita koskeva tiedote tarkoittaa siis sitä, että Universalin julkaisut tulevat myyntiin myös Suomessa. Mitään julkaisupäiviä tiedote ei mainitse.

Mikä mielenkiintoisinta, tiedote kertoo Universalin julkaisevan valikoiman elokuviaan Dolby Vision -kuvalla ehostettuna. Tiedotteen teksti jättää kuitenkin epäselväksi sen, käyttääkö studio Dolby Visionia UHD Blu-ray -julkaisuilla vai striimauspalveluissa, vai molemmissa.

Dolby Visionin käyttö UHD Blu-ray -levyillä tuntuu allekirjoittaneesta hieman oudolta, sillä vain harvoissa HDR-yhteensopivissa UHD-televisioissa on tuki Dolby Visionille. Lisäksi yksikään soitinvalmistaja ei ole vielä edes ilmoittanut työstävänsä Dolby Visionia tukevaa UHD Blu-ray -soitinta. Samsungin ja Panasonicin ensimmäiset soittimet tukevat pakollista HDR 10 -formaattia, mutta eivät vapaaehtoista Dolby Visionia.


Elokuva-alan julkaisu Varietyn mukaan Universal-studio on julkaisemassa ensimmäiset UHD Blu-raynsa Yhdysvalloissa tänä kesänä. Studio ei paljastanut vielä hintoja tai tarkempia julkaisupäiviä.

Universalin ensimmäiset UHD Blu-ray -julkaisut ovat:

Kaikki julkaisut sisältävät HDR-kuvan.

Varietyn uutinen mainitsee lisäksi, että Universal työstää parastaikaa valikoimaa IMAX-elokuvia UHD Blu-ray -julkaisua varten.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.