Netflix striimaa jo HDR-kuvaa (päivitetty)

Päivitys 10.4.: Tanskalaisen flatpanelshd.com -sivuston mukaan Netflix aloittaa HDR-sisällön tarjoamisen myös Yhdysvaltojen ulkopuolella aivan lähiaikoina. Ensimmäiseksi HDR-muodossa saataville tulee Marco Polo -sarjan 1. tuotantokausi. HDR-sisällön tunnistaa ohjelman kuvauksessa olevasta HDR- tai Dolby Vision -logosta. Mielenkiintoista on sekin, että mikäli nettiyhteytesi nopeus ei yllä 4K/UHD HDR:n vaatimaan 18-25 megabittiin sekunnissa, on HDR-sisältö katsottavissa myös HD- ja 720p-tarkkuuksilla.


Mutta ei Suomessa. (Heh heh.)

Netflix on aloittanut Yhdysvalloissa HDR10-formaatin tukemisen. Aiemmin tänään tiettyjen Sony-merkkisten UHD-televisioiden omistajat saivat yhtäkkiä ruudulleen kehoituksen päivittää television Netflix-sovellus. Tuon jälkeen Netflixin valikoimaan ilmaantui Marco Polo -sarjan ensimmäinen tuotantokausi HDR10-muodossa.

HDR10-formaattia käytetään myös Ultra HD Blu-ray -julkaisuilla. HDR10 on yksi monista kilpailevista HDR-formaateista, mutta ainoa, jota UHD Blu-ray -soittimien on pakko tukea. Philipsin ja Dolbyn HDR-formaatit ovat ns. vapaavalintaisia, eli soitinvalmistaja voi halutessaan sisällyttää soittimeensa tuen vaikka molemmille. Yhtään Philipsin tai Dolbyn HDR:ää tukevaa UHD Blu-ray -soitinta ei ole vielä julkistettu.

Netflix aloitti Dolby Vision -muotoisen HDR-sisällön jakelun Yhdysvalloissa jo pari kuukautta sitten sarjoillaan Daredevil ja Marco Polo. LG ja Vizio ovat tähän mennessä ainoat valmistajat, jotka ovat julkistaneet Dolby Vision -yhteensopivia televisioita.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.