SHIELD sai HDR-tuen tänään

Nvidian mainio Android-purkki SHIELD oppi kosolti uusia temppuja tänään julkaistun 3.2-päivityksen johdosta.

Mainittavin uusi ominaisuus lienee tuki HDR 10 -kuvalle. Päivityksen myötä SHIELD osaa nyt toistaa Netflixin HDR-sisältöä, joka tosin rajoittuu tällä hetkellä Marco Polo -sarjan ensimmäiseen tuotantokauteen. Syksyyn mennessä palvelussa pitäisi olla toista sataa tuntia HDR-sisältöä.

Testasin päivitettyä SHIELDiä pikapikaa kahden HDR-yhteensopivan television kanssa. Konsoli tunnisti Philips 7101:n ja Samsung KS9000:n HDR-yhteensopiviksi heti ensi yrittämällä, mistä todisteena SHIELDin Netflix-sovellus länttäsi Marco Polo -sarjan nimen viereen HDR-logon.

MarcoPoloHDR_01

Vaikka Marco Polo esitetään UHD-tarkkuudella, Netflix ei jostain syystä näytä ULTRA HD 4K -logoa HDR-sisällön kohdalla. Sama oli havaittavissa SHIELDin lisäksi myös Samsung KS9000:n omalla Netflix-sovelluksella.

Päivityksen myötä SHIELD osaa nyt toistaa YouTuben 4K/60fps-videot oikealla kuvanopeudella. Konsoli osasi jo aiemmin toistaa 4K/60fps-videotiedostoja esim. USB-muistitikulta.

Dolby Atmos on myös uusien ominaisuuksien listalla. Nvidian mukaan Atmos-äänet toistuvat VUDU-videopalvelusta (ei saatavana Suomessa), MX Player- ja SPMC-sovelluksista sekä konsolin omasta Photos & Videos -sovelluksesta.

Ällistyttävän tarkaksi havaittu puheentunnistus toimi aiemmin varsin harvoissa sovelluksissa. Nyt puhehakua tukevia sovelluksia on yli 60, joukossa Netflix, VUDU ja Spotify. Suomea konsoli tuskin ymmärtää vieläkään. Hakuja voi tehdä myös suomeksi, kunhan konsolin asetuksista valitsee kieleksi suomen. (Kiitti vinkistä, Juhani!)

Suosittu PLEX-mediapalvelin on nyt sisäänrakennettu SHIELDiin. Sen avulla voit striimata vaikkapa NAS-tiedostopalvelimella olevaa sisältöäsi netin yli kännykkääsi, vaikka olisit kaukana kotoa.

Muita uusia ominaisuuksia ovat mm. konsolin kiintolevyn sisällön käpistely PC:llä ja Macilla sisäverkossa, television automaattinen sammuttaminen konsolin mennessä unten maille, ja parempi kuvanlaatu YCbCr-värien 4:4:4-alinäytteistyksellä. Viimemainittu ominaisuus toimii pikkupräntin mukaan vain tietyillä televisioilla, eivätkä aiemmin mainitut Philips ja Samsung kuulu konsolin mielestä yhteensopivien listalle.

Testaan ehtiessäni Atmos-äänien siirtymistä, videotiedostojen HDR-tukea sekä striimausta PLEXin kautta. Tuloksista raporttia jahka ja kun.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.